16.07.2024.

21:00

Foto: Foto: Printscreen/YouTube, Shutterstock

Vesti

Brza reakcija! Otklonjen kvar na Makišu: Snabdevanje Beograda vodom stabilno!

Postignuto je da prekid rada fabrike "Makiš" traje mnogo kraće, s obzirom na to o kakvoj se vrsti kvara radilo, navodi se u saopštenju JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Napominje se i da zahvaljujući pravovremenim i planiranim pripremama za toplotni talas i maksimalnom zalihom u rezervoarskom prostoru, najveći deo potrošača nije osetio poremećaj u snabdevanju vodom.

Sistem snabdevanja grada vodom u ovom trenutku je stabilan i ne očekuju se redukcije u vodosnabdevanju potrošača.

I gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je večeras da se do kraja dana očekuje potpuna normalizacija snabdevanja vodom, budući da je Elektroprivreda Srbije otklonila kvar u fabrici vode "Makiš".

Šapić je za Tanjug rekao da je glavni uzrok havarije u jednoj od trafostanica velika vrućina kao i da je, prema informacijama koje je dobio, EPS otklonio kvar.

Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" saopštilo je ranije danas da je zbog havarije na elektroinstalacijama u fabrici vode "Makiš" moguć diskontinuitet u snabdevanju grada vodom u narednom periodu i apelovalo na građane da vodu koriste samo za osnovne potrebe.