17.07.2024.

11:07

Foto: Novak Đurović

Vesti

Vlada sutra o hitnoj nabavci opreme za klimatizaciju u GAK Narodni Front!

- Juče sam dobio objašnjenja ministra (Zlatibora) Lončara o kvaru na tom centralnom razdelnom uređaju za hlađenje u porodilištu i vlada sutra na sednici donosi zaključak o hitnoj nabavci te opreme i verujem da ćemo u najkraćem mogućem roku tu stvar popraviti - rekao je Vučević.

On je dodao i da nema informacije da taj problem postoji u još  nekom porodilištu ili bolnici.

Vučević je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše medijske navode da nije radilo hlađenje u GAK Norodnim front i da li ima tih problema i u drugim porodilištima.

Dodao je da neće davati objašnjenja da li je to tehnički moglo da se desi ili nije smelo da se desi.

- Neću davati odgovor - znate šta, te stvari se dešavaju, jer će to odmah biti dovedeno u kontekst neke ravnodušnosti i nebrige. I nas je zabrinula ta vest i zato smo doneli odluku da po najkraćim procedurama, da opet ne bi neko rekao da smo nešto radili protiv zakona, da to bude otklonjeno. Nemamo informaciju da u drugim porodilištima i bolnicama ima takvih problema - rekao je Vučević.

On je dodao i da su ovi klimatski uslovi sa visokim temperaturama vrlo izazovni za sve tehničke uređaje i za ceo sistem, ne samo kod nas nego svuda u svetu. 

- To je prosto realnost, a mnogo toga moramo da ulažemo i dalje, to samo pokazuje da nas mnogo posla očekuje u pogledu kupovine medicinske opreme, povećanje plata za zdravstvene radnike i za nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, već i sve sisteme. Očekujem u najkraćem mogućem roku. Govorim o satima i danima da bude rešan problem oko klimatizacije u porodilištvu. To je zadatak Ministarstva zdravlja i zato će vlada sutra po najjednostavnijim, najbržim procedurama nabaviti uređe za klimatizaciju - rekao je Vučević.

Direktorka klinike: Majstori-instalateri već na terenu

Ginekološko akušerska klinika „Narodni front“ obaveštava javnost da je Republika Srbija preuzela da promptno i u potpunosti reši problem klimatizacije u GAK „Narodni front“. 

Uprava GAK „Narodni front“ zahvaljuje se svim dobronamernim predlozima, idejama i ponuđenoj pomoći u rešavanju ovog problema, koji je na zadovoljstvo svih pacijenata ove ustanove, kao i zaposlenih rešen uz punu podršku, brzo reagovanje i pomoć nadležnih državnih institucija Republike Srbije. Nabavljeni su kompletno novi multisplit sistemi i majstori-instalateri su već na terenu da pripreme montažu nove opreme.