18.07.2024.

09:12

Foto: printscreen

Vesti

Poskupljuje jedna stavka na računu: Evo koliko će biti uvećan "Infostan" od avgusta

Odluka je doneta u skladu sa činjenicom da se cene usluga sakupljanja i transporta otpada nisu menjale od 2022. godine, te da su stare cene bile ekonomski neopravdano niske, pogotovo u uslovima kada su troškovi energenata, rezervnih delova i usluga popravki komunalnih vozila značajno uvećani, navodi se u Odluci Gradske čistoće.

Sakupljanje i transport komunalnog otpada od 15. avgusta naplaćivaće se po metru kvadratnom 9,90 dinara. Ukoliko se plaća paušal po kanti, onda će iznositi 950 dinara sa PDV-om. Ovu uslugu, podsetimo, plaćamo kroz Infostan.

Samostalne delatnosti plaćaju paušalno iznošenje komunalnog otpada prema površini poslovnog prostora do 30 kvadrata po sledećim grupama:

Videoteke, zlatare, časovničari, advokatske kancelarije, galerije i ateleji, hemijsko čišćenje, otpičari i sl. plaćaćae 1570 dinara sa PDV-om.

Agencije, trgovine ne prehrambenom robom, pržionice i prodavnice kafe, apoteke, podrumi pića, privatni vrtići, privatne škole, fotografi, foto-kopirnice i sl. plaćaće 2.039 dinara sa PDV-om

Zabavne igre, sportsek kladionice, teretane i slično plaćaće 2.492 dinara sa PDV-om. Trgovina prehrambenom robom, ugostiteljsko-restoranske usluge, picerije, ćevabždinice, privatne ordinacije i sl. plaćaće 2.948 dinara sa PDV-om.