Autor: Informer.rs

18.07.2024.

12:46

Foto: Shutterstock

Vesti

Detaljan cenovnik ležaljki na grčkim plažama: U predsezoni su bile skoro besplatne, a sad set ide i do 30 evra!

Ovogodišnje cene smeštaja i hrane su tamo porasle, ali su još uvek prihvatljive i razlikuju se od destinacije do destinacije.

Iskustvo kaže da su obično ostrva skuplja od kopnenog dela zemlje što se najbolje može videti po cenama smeštaja, transporta, ali i iznosima hrane, pića i ležaljki u restoranima i kafićima.

Srpkinja koja je u predsezoni letovala u Stavrosu rekla je za Kurir da su ležaljke u ovom mestu takoreći bile besplatne jer su se dobijale uz piće.

Informer

 

Istakla je da su posetici bukvalno mogli da uzmu jednu kafu koja košta 3,5 evra i da će dobiti ležaljku za ceo dan. Međutim, sada su u pojedinim ugostiteljskim objektima iste počele da se naplaćuju dok one malo udobnije zahtevaju konzumaciju od minimum 20 evra. U kafićima je kafa od tri do četiri evra, pivo i sokovi su evro više, dok je giros oko četiri evra.

- Kada sam stigla kući nije prošlo ni nedelju dana, a drugarica koja je posle mene otišla u Stavros javila mi je da ležaljke nisu više mogle da se dobiju uz piće već dodatno moraju da se plate. Stvarno bezobrazluk i očigledno su velike razlike u cenu u sezoni i predsezoni - kaže gospođa za Kurir.

Na gradskoj plaži u Neos Marmarasu u većini barova set ležaljki sa suncobranom naplaćuje se 10 evra, a poručeno piće ili hrana se dodatno naplaćuje. Cene se kreću od 3,5 evra za kafu, pet evra za frape i pivo, dok će vas giros koštati isto toliko.