18.07.2024.

12:57

Foto: Printskrin/Euronews

Vesti

Vučević izjavio saučešće porodici nastradalog policajca: Nikola je pokazao posvećenost i požrtvovanost

"Strašnu vest o pogibiji policajca Nikole Krsmanovića primio sam sa velikim bolom, koji iskreno dele svi članovi Vlade. U ovom trenutku nemam reči utehe koje bi umanjile tugu zbog gubitka jednog mladog života. Nikola je pokazao posvećenost poslu i požrtvovanost u obavljanju svoje dužnost na obezbeđivanju mira i bezbednosti svih građana naše zemlje. Verujem da će nadležni organi Republike Srbije vrlo brzo pronaći ubicu i privesti ga licu pravde", naveo je premijer u telegramu saučešća.

Podsetimo, noćas, oko 00.55 časova u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dve osobe. 

Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (1950)  u rame, nakon čega je pobegao. 

Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama, a za napadačem se intenzivno traga.