Autor: Informer.rs

18.07.2024.

14:57

Foto: Shuterstock

Vesti

Sutra ćemo biti nervozni i boleće nas glava: Jednu pojavu svi čekamo, nakon toga - olakšanje!

Već krajem radne nedelje, u petak, nakon vrelog talasa, očekuje nas pad temperature za tri do pet stepeni, a zatim i još malo više ali iako to neće biti kraj vrućinama, sledi nam i period pljuskova i grmljavina.Vreme se menja i naš organizam to i oseća!

- Ovih dana dok je bilo toplo mnogi od nas su imali loš san zbog visokih temperatura i spavanja ispod klime. Već se oko 24 i 48 sati pre promene vremena mogu osetiti promene u našem organizmu. Ti simptomi mogu biti loš san, teško uspavljivanje, kratak i isprekidan san. jedan od simptoma promene vremena je i napetost, nervoza, trnci u nogama, dekoncentrisanost - govori "Blic" Biserka Obradović, doktorka.

Informer

 

Kako kaže, kada se ne menja vreme, a pogotovo kada su temperature ovako visoke karakteristično je da je glavna tegoba nizak pritisak, a jedna promena može odmah ukazati da stiže promena vremena.

- Juče je kod mene, na ovoj visokoj temperaturi gde svi imaj niske pritiske i kolapsna stanja zbog niskog pritiska imala čak tri pacijenta koji su imali tegobe u vidu jako visokog krvnog pritiska. To mi je bilo dovoljno da znam da dolazi promena vremena. To najviše pogađa meteoropate, hroničare, mlađu populaciju, kao i starije gde postoji hormonski disbalans - objašnjava ona za "Blic".