18.07.2024.

16:53

Foto: Shuterstock

Vesti

Stiže oluja sa grmljavinom! Ovaj deo Srbije je već na udaru: Evo gde se još očekuje u narednim satima

U toku popodneva u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu, jugu i istoku Srbije biće nestabilno vreme sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom.

- Na snazi je upozorenje na grmljavinske nepogode za celo područje Srbije u narednom periodu, očekuju se lokalno intenzivniji plјuskovi i grmlјavine, praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom -navodi RHMZ.

U Srbiji u sledećih sedam dana se očekuje postepeno slabljenje intenziteta toplotnog talasa, ali i povećanje nestabilnosti, pa se uz duže sunčane intervale tokom dana očekuje i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti intenzivni uz grad i jak ili olujni vetar. Za konkretne lokacije izdavaće se hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

U Beogradu se u sledećih sedam dana takođe očekuje postepeno slabljenje intenziteta toplotnog talasa, ali i povećanje nestabilnosti, pa se uz duže sunčane intervale tokom dana očekuje i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

U celoj Srbiji danas je na snazi naranžasti meteo alarm zbog grmljavine, u nekim delovima i zbog visoke temperature, a upaljeno je i žuto upozorenje zbog kiše.