Autor: Informer.rs

19.07.2024.

14:02

Foto: Foto: Savski venac i JKP„Beogradski vodovod i kanalizacija“

Vesti

Sastanak predsednika opštine Savski venac i JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ sa građanima na Autokomandi koji su pretrpeli štetu usled nedavnih padavina

Predstavnici ,,Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ saslušali su građane i upoznali se sa njihovim predlozima kako da se poboljša situacija u ovom delu opštine, a vezano za slivanje i odvođenje kišnice tokom jačih padavina.

Stručni predstavnici su izneli svoje planove za rešavanje problema koji podrazumevaju mere koje će biti neposredno preduzete, kao i aktivnosti koje podrazumevaju dugoročna rešenja. S obzirom da se u delu Savskog venca prema Autokomandi voda sliva sa Banjice, „Beogradski vodovod i kanalizacija“ će pojačati taložnike duž Bulevara oslobođenja, a u zoni Autokomande predviđeno je da bude probijena veza između Banjičkog kolektora i novog Mokroluškog kolektora kako bi se Banjički kolektor rasteretio i deo kišnice oticao kolektorom koji ide duž autoputa.

Takođe, predstavnici Vodovoda su prihvatili inicijativu da se vanredno obiđu i dodatno očiste taložnici-slivnici u ulicama Oblakovska, Dobropoljska, Veternička i Zvečanska, kao u ostalim ulicama u ovom delu opštine, a i da se razmotri mogućnost da se naprave veći slivnici u Oblakovskoj ulici koji bi odvodili kišnicu u kolektor koji se tu nalazi. U pogledu dugoročnih rešenja za problem odvođenja kišnice, prisutni građani su obavešteni da je u toku projektovanje novog Banjičkog kolektora koji bi sprečio dotok velike količine vode u niže delove opštine Savski venac uz autoput.

U prethodnom periodu po prijavi građana i na inicijativu Opštine Savski venac ekipe komunalnih službi, nakon nedavnih padavina, izašle su na teren u najkraćem roku i počele da rade na saniranju štete.

U razgovoru sa građanima predsednik Vidović poručio je da u ovakvim situacijama podrška, solidarnost i zajedničko delovanje je najpotrebnije.

- Opština Savski venac nastaviće da bude na usluzi svojim građanima za sve inicijative i sugestije, jer dobra komunikacija za rezultat daje brzo i efikasno rešavanje probleme na terenu - zaključio je predsednik Opštine.

Sastanku je prisustvovao i član Veća GO Savski venac Ljubomir Lovre.