19.07.2024.

18:07

Foto: Shutterstock

Vesti

Spremite se, stižu pljuskovi, grmljavina i grad! RHMZ izdao najnovije upozorenje: Na udaru ovi delovi, meteoalarmi upaljeni!

Ova najava objavljena je u 17.24 sati na sajtu RHMZ-a.

Informer

 

Kako smo ranije pisali, nevreme na koje RHMZ izdaje upozorenje od jutros danas popodne je zahvatilo Novu Varoš, a u celoj Srbiji upaljeni su meteoalarmi i to zbog tri pojave - jakih pljuskova i grada, grmljavine i visokih temperatura.

Plјuskovi i grmlјavine koji se na području Srbije očekuju u narednom periodu lokalno će biti intenzivniji i praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja od jedan do dva časa unapred, navodi RHMZ u svom najnovijem upozorenju.

Nepogode se očekuju i u Beogradu:

"Plјuskovi i grmlјavine koji se na području Beograda očekuju u narednom periodu u pojedinim delovima grada će biti intenzivniji i praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom".

Meteoalarm za danas

Danas je najkritičnije u Istočnoj i Jugoistočnoj Srbiji, gde je na snazi crveni - najviši nivo upozorenja i to zbog tri visokih vrućina. U ova dva regiona Srbije upaljena su čak tri alarma - uz ovaj crveni, na snazi je i narandžasti zbog grmljavine i žuti zbog kiše.

Informer

 

Meteoalarm za subotu

Sutra je veći deo Srbije u narandžastom i to takođe skoro svuda zbog tri pojave - grmljavine, pljuskova i vrućine.

Informer

 

Meteoalarm za nedelju

U nedelju situacija mnogo bolja - veći deo zemlje - centralni i sever, je bez ikakvog upozorenja, dok je ostatak u žutom zbog grmljivne.

Informer