22.07.2024.

14:25

Foto: Hotel Bellevue / Izvor: Youtube printscreen/Losinj Hotels & Villas

Vesti

Skandal u hrvatskom hotelu: Gost iz Srbije prijavio nestanak luksuznog sata, menadžment negira postojanje dokaza!

Prema dopisu advokata oštećenog, gost iz Srbije stigao je u hotel Bellevue 13. jula 2024. godine. Tokom prijave, osoblje ga je uveravalo da hotel ima svoju privatnu plažu, dostupnu isključivo gostima i osoblju hotela, uz obaveznu upotrebu kartice za ulazak.

Već sledećeg dana, 14. jula, u periodu od 15 do 16:30 časova, gost je primetio da mu je nestao sat limitirane serije Roger Dubuis (sat u vrednosti od 50.000 evra), treći primerak od ukupno 28 proizvedenih. Odmah je obavestio recepciju i tražio kontakt sa menadžerom hotela. Osoblje hotela ga je uveravalo da će sat biti pronađen, te da će sledećeg jutra pregledati snimke sa kamera, jer operater trenutno nije bio dostupan.

Na savet advokata, gost je nestanak sata prijavio policiji u Malom Lošinju. Inspektor je u prisustvu oštećenog kontaktirao direktorku hotela, koja je obećala omogućiti pristup kamerama sledećeg jutra. Međutim, tokom čitavog narednog dana, pristup snimcima nije bio omogućen. Na insistiranje gosta i policije, hotel je konačno dao objašnjenje da kamere nisu u funkciji.

U dopisu advokata stoji i da je gost sledećeg dana primetio da jedna od kamera, koja direktno snima plažu, radi, što je dokumentovao i fotografijama, koje su priložene kao dokaz. Ipak, menadžment hotela i dalje nije kontaktirao oštećenog niti pružio ikakvo objašnjenje.

Ovo je samo početak drame koja potresa hotel Bellevue, koji će uskoro morati da objasni svoje postupke i zašto je došlo do ovakve situacije u hotelu visokog renomea. Da li će luksuzni hotel uspeti da sačuva svoj ugled ili će ovo biti kraj njihove reputacije, ostaje da se vidi.

Hotelska upravi, do objavljivanja teksta nije dala odgovore u vezi sa ovim slučajem. 

Tagovi: