22.07.2024.

16:04

Foto: video printscreen

Vesti

Snovi su postali stvarnost! Predsednik Vučić u Kragujevcu: Provozao se "fijat grande pandom" (FOTO)

Susret sa Karlosom Tavarešom

Vučića je nakon izalaska iz vozila dočekao Karlos Tavareš.

Informer

 

- Čak sam i ja imao dovoljno mesta unutra - rekao je Vučić.

- Snovi su postali stvarnost, hvala vam na posvećenom radu. Ne mogu da vam objasnim koliko smo srećni. Veliki je dan za Srbiju i Šumadiju. Ovo će biti velika stvar za naš BDP. Osećam da če ovo biti sjajan i uspešan model - rekao je Vučić.

Informer

 

Vučiću predstavljen "fijat grande panda"

Informer

 

Predsedniku Vučiću je prezentovan model "fijat grande panda".

Predsednik je pitao da li je startan i snažan, i dobio je potvrdan odgovor.

- Koliko može da ide? - pitao je Vučić, na šta su mu rekli - 150.

Predsednik su potom kratko provozao u automobilu.

Informer

Informer

 

Vučić obišao obilaznicu oko Kragujevca

Pre ceremonije, predsednik Vučić je obišao radove na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca, koja treba da spoji Kra­gu­je­vac s Mo­rav­skim ko­ri­do­rom i auto-pu­tem "Mi­loš Ve­li­ki".

Predsednik Vučić je juče izjavio je da će danas u Kragujevcu "Stelantis" pokrenuti probnu proizvodnju novog električnog modela "fijat grande pande", kao i da će za dva meseca krenuti i serijska proizvodnja.

- To je veliki dan. Karlos Tavareš (izvršni direktor Stelantisa) je jedan od trojice najmoćnijih evropskih direktora, menadžera, CEO-a. Dolazi u Srbiju, otvoramo probnu proizvodnju 'fijat grande pande' i onda za dva meseca to kreće u serijsku proizvodnju - rekao je Vučić.

Naglasio je da su to ogromne stvari za Srbiju, jer će i na osnovu toga biti povećane plate i penzije.

- Stelantis je formiran 2021. godine, mi u tom trenutku imamo koronu. Oni moraju da idu na racionalizaciju troškova. Dve, dve i po godine je trajala naša borba. Hvala Tavarešu koji je želeo da nas sasluša i to da omogući. Sve drugo što napravimo, ovde nam je 0,5 posto. Eto koliko je to važno za Srbiju, za Kragujevac. To su stvari u kojima hoću da se takmičimo - rekao je Vučić danas tokom obilaska radova na obilaznici.