23.07.2024.

10:53

Foto: Shutterstock

Vesti

Svetsko, a naše! Porodilište u Leskovcu u potpunosti renovirano, čeka se oprema

Tim povodom na svom Fejsbuk profilu oglasio se i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

- Zbog rekonstrukcije Opšte Bolnice Leskovac, stanje trenutnog bloka porodilišta nije na zavidnom nivou, sa tim u vezi hvala ženama – borcima koje radjaju ljubav u ovim uslovima. Leskovačko porodilište je u potpunosti renovirano, centralno klimatizovano i čeka se oprema kako bi se stavilo u funkciju onih koji produžavaju vek naše nacije. Hvala majkama – napisao je Cvetanović uz objavljene slike novog porodilišta.

Početkom aprila meseca ove godine gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je sa svojim saradnicima i novinarima unutrašnje radove na rekonstrukciji leskovačke Opšte bolnice i tom prilikom rekao da će ovo biti jedna od najsavremenijih bolnica u Srbiji, zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Cvetanović je tada rekao da se kompletan završetak svih radova na drugoj fazi rekonstrukcije, čija je vrednost 42 miliona evra , očekuje se za oko godinu dana.

- Kao što vidite skoro 50% od ukupnog objekta bolnice je završeno, ostaje deo inventara da se postavi i da u funkciji bude jedna od namodernijih bolnica u Srbiji koja će pružiti najkvalitetniju negu kako intenzivnu, poluintenzivnu, ali i mogućnost smeštanja pacijenata u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim apartmanima. Obaveza naša je bila da omogućimo zdravstvenim radnicima da imaju idealne uslove za rad, ali ono što nam je najbitnije su pacijenti koji su uvek u fokusu i da imaju upravo oni najbolje uslove za lečenje - istakao je tom prilikom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.