Autor: Informer.rs

23.07.2024.

17:53 >> 17:55

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Vesti

Večeras se otvaraju "Bečka vrata"! Evo koji delovi Srbije su prvi na udaru - stižu pljuskovi!

Meteorolog Ivan Ristić je objavio da u sredu 24. jula dolazi hladni front sa severozapada i donosi kratkotrajno osveženje u trajanju od nekoliko dana. Počeće da duva umeren, povremeno pojačan severozapadni vetar.

- Naoblačenje sa kišom pljuskovima i grmljavinom već u ranim jutarnjim časovima zahvatiće prvo severozapad zemlje i brzo će se proširiti u toku dana na celu zemlju. IRIE model ne daje veliku šansu za grad, maksimalno je 50-60 odsto tako da većih oluja najverovatnije neće biti, ali kiše prema modelu hoće i to dosta - kaže Ivan Ristić.

Informer

 

Pljuskovi stižu u Beograd pred zoru i rano jutro.

Za „Blic" Risitić objašnjava da će kroz „Bečku kapiju“ već u toku noći na granici Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, hladni front početi da se širi i da se spušta prema jugoistoku.

- Predfrontalne nestabilnosti i pljuskovi kreću kasno popodne i večeras, i već rano ujutru, pred zoru, oko pet-šest-sedam sati biće u Beogradu. Na krajnjem severu i severozapadu zemlje najverovatnije neće biti padavina, biće suvo, ali u ostatku zemlje očekuje se kiša. Temperatura vazduha će biti u padu u odnosu na ove dane, biće oko 24-25, do maksimalno 30 stepeni stepeni Celzijusa u delu Vojvodine gde neće biti padavina - kaže Ivan Ristić.

Nestabilno vreme sa nižom temperaturom trajaće oko tri dana, kaže meteorolog, a zatim se ponovo očekuje porast temperature i znatno toplije vreme.

- Već u subotu sledi porast temperatura koje će biti više od 30 stepeni Celzijusa. Idu nam opet tropski dani. Najtoplije će najverovatnije biti u ponedeljak, preko 35-37 stepeni - kaže Ristić.