24.07.2024.

14:50

Foto: Promo

Vesti

Izložbeni prostor za Ekspo 2027: U centru Beograda od naredne godine

U atraktivnom i modernom izložbenom prostoru u prizemlju zgrade u Kralja Milana br. 5, svi Beograđani i gosti našeg glavnog grada, imaće prilike da saznaju informacije o samoj izložbi, sadržaju i programu.

Pored toga, u pripremi je i izložbeni deo kako bi zainteresovanima Ekspo 2027 bio predstavljen na najbolji način. Iz preduzeća Ekspo 2027 Beograd ističu da su radovi na pripremi Specijalizovane izložbe u toku, i da sa nestrpljenjem očekuju novembar ove godine, kada će države učesnice krenuti sa prijavljivanjem i najavom sadržaja koji će biti na raspolaganju posetiocima tokom 3 meseca trajanja izložbe.

Informer

Direktor preduzeća Ekspo 2027 d.o.o. Beograd Dušan Borovčanin tim povodom je rekao: "Iako će najveći deo programa biti poznat nakon prijavljivanja zemalja učesnica, koje će organizovati predavanja, nastupe i učešće svojih najvećih muzičkih i sportskih zvezda i najuticajnijih predavača, građani su nestrpljivi da saznaju kako će prostor same izložbe izgledati. Zbog toga ćemo već od naredne godine u samom centru Beograda imati multifunkcionalni prostor u kome će svi moći da se informišu o tome šta nas očekuje u 2027. godini“. 

Zgrada u kojoj će biti sedište preduzeća Ekspo 2027 d.o.o, delo arhitekte Relje Kostića i njegove supruge, trenutno je u fazi adaptacije i revitalizacije s obzirom da je postojeća fasada sa oštećenim staklima, i da nije u skladu sa savremenim uslovima energetske efikasnosti. Novine na zgradi, čuvajući uspomenu na pokojnog arhitektu i njegovu ideju, upotpuniće i povećati kvalitet objekta, pružajući kako radni, tako i izložbeni prostor za potrebe uspešne realizacije Specijalizovane izložbe Ekspo 2027 Beograd.

Informer

Podsetimo, Ekspo 2027 Beograd biće održan u Beogradu u periodu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine sa temom „Igraj za čovečanstvo: sport i muzika za sve“. Očekuje se da će se tokom 92 dana trajanja manifestacije u Beogradu okupiti više od 3 miliona posetilaca, kao i predstavnici više od 120 zemalja, koje će predstaviti svoje viđenje teme izložbe.