Autor: Informer.rs

25.07.2024.

07:41

Foto: Informer

Vesti

Novi radovi u Beogradu! Od danas se menjaju trase gradskog prevoza, ukida se i jedna stanica, ovo je detaljan spisak!

Koje linije se menjaju od Zelenog venca

Vozila na linijama 52, 53, 56 i 56L saobraćaće u tom periodu ulicama Balkanskom i Admirala Geprata, do privremenog terminusa u ulici Admirala Geprata.

U smeru ka Čukarici autobusi gradskog prevoza će se kretati od ulica Admirala Geprata i Kneza Miloša, i dalje redovnim trasama.

Radovi u Zemunu

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulicama Zemunska i Tošin bunar u periodu od 25. do 26. jula, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Informer

 

Radovi podrazumevaju zauzeće desne kolovozne trake, u ulicama Zemunska i Tošin bunar, na potezu 0+350 metara (mereno od raskrsnice sa Gandijevom), sledećih 840 metara ka ulici Nikole Dobrovića.

Vozila javnog linijskog prevoza će u visini zone radova, iz smera Surčina, biti preusmerena u levu kolovoznu traku koja će za vreme izvođenja radova biti udvosmerena. Privremeno se ukida autobusko stajalište „IMT” (#1127), za smer ka gradu.

Promena režima rada linija 73, 702, 703

Tokom radova na okretnici „Batajnica /Železnička stanica/“ u Ulici Matrozova u periodu od 25. jula. od 9 časova do 31. jula doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javno prevoz.

Potpuno zatvaranje navedene okretnice za saobraćaj prouzrokovaće menjanje trase linija 73, 702 i 703.

Vozila na liniji 73 u smeru ka terminusu „Batajnica /Železnička stanica/“ će saobraćati ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Braće Savić, Kralja Radoslava, Vojvode Nikole Stanjevića i Matrozova, dok će u smeru ka Novom Beogradu će saobraćati ulicama Matrozova, Carice Jelene, Majora Zorana Radosavljevića, Batajnički drum i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 702 u smeru ka terminusu „Batajnica /Železnička stanica/“ će saobraćati ulicama Nova 47, Pukovnika Milenka Pavlovića, Majora Zorana Radosavljevića, Braće Savić, Kralja Radoslava, Vojvode Nikole Stanjevića i Matrozova, dok će u smeru ka Busijama saobraćati ulicama Matrozova, Carice Jelene, Pukovnika Milenka Pavlovića i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 703 u smeru ka terminusu „Kej oslobođenja“ će se kretati ulicama Nova 47, Pukovnika Milenka Pavlovića, Majora Zorana Radosavljevića, Batajnički drum i dalje redovno, a u smeru ka Ugrinovcima će saobraćati redovnom trasom (pored okretnice „Batajnica /Železnička stanica/“).

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, kao i novouspostavljena privremena stajališta, i to: „Braće Savić“ u Ulici Braće Savić na poziciji koja se nalazi oko 50 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom Majora Zorana Radosavljevića, gledano u smeru ka Ulici Kralja Radoslava, kao i „Batajnica /Železnička stanica/ 1“ u Ulici Matrozova koja se nalazi ispred kućnog broja 25, odnosno 50 metara posle zone rasrsnice sa Ulicom Vojvode Nikole Stanjevića.