25.07.2024.

10:10

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Pred nama je novi tropski talas: Evo kada će biti pakleno

Uslova za kratkotrajnu kišu ili plјusak biće tek ponegde u brdsko-planinskim predelima, na jugu i jugoistoku Srbije, uglavnom u prvom delu dana.

Duvaće umeren, povremeno jak, severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Najniža temperatura biće od 15 stepeni do 21, a najviša od 27 do 31 stepen.

Informer

Kada je reč o UV indeksu, u većini mesta je označen brojevima šest i sedam, što znači da je nivo zračenja visok. Najkritičnije je na Crnom Vrhu, Zlatiboru i Kopaoniku, gde je UV indeks obeležen brojem 8 što znači da je zračenje vrlo visoko.

Potrebno je izbegavati izlaganje direktnom suncu u periodu od 10 do 16 časova. Treba koristiti preparate sa zaštitnim faktorom u svim vremenskim uslovima, u svakoj sezoni. Preporučljivo je koristiti faktor zaštite od sunca SPF-30 i više, koji štiti od UVA i UVB zračenja.

Prognoza za naredne dane

Narednih dana će biti pretežno sunčano i toplo. U petak će temperature biti slične današnjim, a za vikend se očekuje porast temperature.

Najtopliji dan biće nedelja, a u južnoj i istočnoj Srbiji i ponedeljak uz maksimalne temperature od 32 stepena do 37 stepeni.

Informer

U subotu će biti od 30 do 34 stepena, a u nedelјu od 32 do 37 stepeni. Nedelјa će biti najtopliji dan u većini krajeva, a ponedelјak na jugu i istoku Srbije.

Do kraja jula i početkom avgusta nastaviće se period toplog i uglavnom suvog vremena uz maksimalne temperature od 30 do 35 stepeni.