Autor: Informer.rs

25.07.2024.

17:30

Foto: Shuterstock

Vesti

Samo nemojte da mi gunđate protiv Crne Gore: Na ovoj plaži čorba košta 5,9€, gulaš čak 12€, a ovoliko se plaća toalet!

Mnogi ljudi iz regiona koji su posetili Crnu Goru, ali, zanimljivo, i oni koji nisu, tvrde da su ove godine baš visoke cene ležaljki, hrane i smeštaja u toj zemlji.

Informer

 

Međutim, jedna Marijana je, na Tik Toku nalogu "marijanica1111", postavila snimak u kojem je pokazala cene u pojedinim lokalima na plaži "Jaz" u opštini Budva i navela da to nije baš tako.

- Evo cena na Jazu koga zanima. Ležaljke 15 evra ko hoće, a ima i puno prostora i za peškire. Voda toplija nego ikad. Cene za brzu hranu su skroz korektne, cene u restoranu niže nego u Beogradu. Samo nemojte da mi gunđate protiv Crne Gore, ko voli nek' izvoli koga ne zanima nek' zaobiđe - navela je.

Informer

 

U snimku koji je objavila vidi se da je cena za komplet ležaljki sa suncobranom 15 evra, dok je u prvom redu ipak malo skuplje i košta - 20 evra.

Hamburger u fast fudu košta četiri evra, ćevapi 4,5, a isto toliko i pileće belo.

Parče pice u drugom lokalu je 3,5 evra, roštilj au lepinji 4,5 evra, dok pileća čorba košta 5,9, a goveđi gulaš čak 12 evra.

U jednom lokalu uslugu korišćenja toaleta naplaćuju 1,5 evro.

- Cene su skroz pristojne - komentarisali su jedni, ali se drugi nisu složili.

Informer

 

- Vratio se sa Kipra pre par dana - dve ležaljke i suncobran 7,5 evra ukupno račun važi 24 sata na bilo kojoj plaži na Kipru. Pivo je od 3,5 za malo do 5 evra za veliko. Toliko...

Bilo je i onih koji su smatrali da su ove cene sramotno visoke u odnosu na ostatak Crne Gore.

- Ovo je bruka i sramota, ali sramota! Na primer, hamburger u Podgorici za klasu bolji i veći košta od dva do maksimum 2,5 evra dok je na primorju od 4 do 7 evra. Kuku lele - napisao je u komentarima jedan od korisnika društvenih mreža.

- Ovo je još pristupačno u odnosu na druge delove Crne Gore - smatrao je drugi.