27.07.2024.

13:14

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Niški lekari na godišnjem odmoru spašavali povređene u saobraćajnoj nesreći!

Dvojica lekara, koji su u vreme nesreće odmarali na terasi kuće u Baošićima, odmah su reagovali kako bi održali u životu teško povređene do dolaska Hitne pomoći.

Doktor Miodrag Đorđević kaže da je sa porodicom i sa roditeljima na letovanju u Baošićima te da se saobraćajna nesreće dogodila baš ispred kuće u kojoj borave.

- Oko 22 sata čuo se jak tresak na magistrali između Bijele i Baošića, tačno ispod terase na kojoj smo tada sedeli. Odmah nam je bilo jasno da je došlo do nesreće, istrčali smo na ulicu i zatekli tri osobe koje su ležale na kolovozu. Dvoje je bilo bez svesti, pa smo odmah pristupili kardiopunomalnoj reanimaciji. Lakše povređenu osobu smo stavilu u bočni poloćaj a teško povređenima obezbedili prohodnost disajnih puteva, te im na taj način pružili prvu pomoć do dolaska Hitnih službi - opisuje Đorđević spasilačku akciju.

Informer

 

I crnogorski mediji u svojim izveštajima napomenuli su da su u spašavanju unesrećenih ljudi učestvovali lekari koji su se zatekli u blizini mesta saobraćajnog udesa.