27.07.2024.

13:41

Foto: RINA

Vesti

Drama u Prijepolju: Pas lutalica napao sedmogodišnju devojčicu dok se igrala u svom dvorištu!

Naime, nju je ispred vrata porodičnog doma dok se igrala sa mlađim bratom i decom iz komšiluka izujedao pas lutalica i naneo povrede, od kojih se uz ljubav svojih najbližih još uvek oporavlja.

- U našoj ulici imamo tri psa, hajde da ih nazovemo lutalicama, Maza, Mali i Badi. Oni su dobri, meštani ih hrane i vode računa o njima. Svi imaju i naušnice, što je znak da su sterilisani. Međutim, taj novi pas samo se odjednom pojavio u našem komšiliku, niko ga do tad nije video. Dan ranije on je prišao Angelini, onjušio je kese koje je nosila  i ponašao se sasvim normalno, ali odmah mi je rekla da joj se nešto nije svideo. Sutradan je dok su se deca igrala ušao u dvorište, počeo je da reži na pse koji su bili tu a potom je Angelinu koja je bila najbliža izujedao - priča njena majka Divna Stiković.

Informer

 

Ona se priseća da je u tom trenutku čula vrisku u dvorištu, a onda je svo petoro dece uspaničeno uletelo u kuću. Angelinu je nepoznati pas izujedao za ruku, leđa i za nogu i pocepao joj majicu.

- Ona je bila preplašena i u velikom šoku. Odmah smo je odvezli u bolnicu, kako bi joj rane bile sanirane. Od straha nije mogla ni da govori. Tek posle nekoliko sati je došla sebi. Kasnije smo saznali da je taj isti pas tog dana ujeo još jednog dečaka u ulici - ističe Divna.

Informer

 

Uplašena i izrevoltirana čitavom situacijom, Divna se preko društvenih mreža obratila nadležnim javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi pitajući šta još treba da se desi kako bi se dugogodišnji problem sa psima lutalicama u njihovoj opštini konačno rešio.

- Tog psa smo Angelina i ja videle i sutradan, plakala je i uplašila se. Jedva smo prošli ulicom. Ne smem ni da zamislim šta bi bilo da je taj pas tog dana napao neko mlađe dete od Angeline. Zato za ovaj problem koji u našem gradu postoji, mora da se nađe što hitnije rešenje. U svakoj ulici ima opasnih pasa lutalica, kako smo mogli da čujemo ujeda je mnogo. To je nedopustivo i mora se što pre rešiti - zaključuje Divna i nada se da će nadležni konačno čuti njene apele dok se ne desi još neki incident.