Autor: Informer.rs

28.07.2024.

08:00

Foto: wikipedia.org

Vesti

Neustrašivi vitez sa Košara: Goran pokušao da iščupa saborce iz šiptarske klanice, ali mu je metak presekao srčanu aortu!

Komandant, načelnik Štaba 63. Padobranske Brigade Potpukovnik Goran Ostojić poginuo je pre 26 godina sa svojim vitezovima na borbenom zadatku u rejonu karaule Košare.

Tog dana, snage tzv. OVK, albanske vojske i NATO agresora napale su rejon karaule Košare na jugoslovensko-albanskoj granici. Napad je bio silovit, iznenadio je Vojsku Jugoslavije, a OVK je zauzela karaulu. Vojska Jugoslavije imala je 108 poginulih među kojima je bio i Levčanin Goran Ostojić.

Goran Ostojić, načelnik štaba slavne 63. padobranske brigade iz Niša, poginuo je na granici s Albanijom 28. jula 1998. godine pokušavajući da spase drugove specijalce koji su upali u zasedu NATO vojnika. Pogodio ga je rafal, ali je samo jedan metak našao put do njegovog srca.

Informer

Imao je pancir, ali je metak našao jedno jedino mesto, prošao je kroz ruku i grudni koš i presekao srčanu aortu kao nož. 

Goran Ostojić posmrtno je unapređen u potpukovnika i odlikovan ordenom za hrabrost. Iza Gorana su ostali supruga Marina i sin Bogdan, koji žive u Nišu. U Jagodini i Rekovcu mnoge asocijacije i takmičenja nose ime Gorana Ostojića, ali i osnovna škola, izviđački klub i ulica.