Autor: Informer.rs

28.07.2024.

15:41 >> 15:42

Foto: Shuuterstock

Vesti

Nišlija godinama mislio da ima upalu uha, a u glavi mu je rastao redak tumor: Isti simptomi su se stalno ponavljali!

Kako objašnjava, sa 16 godina osetio je prve simptome. Pojavile su se migrene, trnula mu je ruka i imao je mučninu.

- Nekoliko puta sam išao kod lekara u svoj Dom zdravlja. Dobio sam pregled i savet da uzimam lek protiv bolova. Napade glavobolje imao sam tada jednom u tri meseca. Pomislio sam da nije ništa strašno. Nastavio sam sa svojim životom. Do javljanja problema, uz migrene, oko levog uha pre tri, četiri godine - priča N.P.

Informer

 

- Tada sam osećao da mi se tokom dana zapuši levo uvo, zuji mi u njemu oko pet minuta i prođe. Na početku me nije bolelo. Javio sam se otorinolaringologu u svom Domu zdravlja u Nišu. Posle običnog pregleda, doktorka mi je rekla da je u pitanju nakupljanje cerumena, odnosno ušne masti. Isprano mi je uvo i to je bilo to. Išao sam na ispitanja, ali dva, tri dana posle toga dobijao sam iste simptome. Potom sam rekao sebi: "Okej, izdvojiću novac i otići u nišku privatnu kliniku na pregled. I tamošnja doktorka je rekla da mi se nakupila ušna mast i opipala mi je vrat oko uva. Kazala je da mi je stegnut mišić u tom delu i dala mi broj telefona fizijatra kod koga nisam otišao. Shvatio sam da mi nije ništa strašno jer je u pitanju zategnuti mišić - objašnjava N. P.

- Vreme je prolazilo, dodaje on, i zaboravio je na probleme, nažalost, oni su postajali sve češći. Zapušeno uvo, zujanje, pojavio se i bol. Mladić se vraća u Dom zdravlja i dobija isti tretman - ispiranje uha.

Prošle godine probudila ga je jaka migrena.

- Imao sam mučninu, ruka mi je bila utrnuta, nisam mogao da vidim, bolela me je glava, loše sam se osećao. Otišao sam u Hitnu pomoć u Nišu. Objasnio sam im simptome, rekao da podsećaju na moždani udar i oni su me, posle prvobitnog slanja u Dom zdravlja, ipak uputili u Univerzitetski klinički centar u Nišu kod neurologa. Tamo je urađen skener, nije pokazao patologiju, doktor mi je propisao terapiju i napisao da je potrebna da se uradi magnetna rezonanca glave, kao i da nema termina za taj pregled. Potom sam se preselio u Beograd gde je nastavio lečenje - navodi ovaj mladić