30.07.2024.

10:05

Foto: Shutterstock/Printskrin

Vesti

"Izvolite suvenir iz Grčke!" Marijani preseo odmor zbog jednog prekršaja: "Sve to završite i platite, a onda kupite gajbu piva!"

Ona je na portalu "Grčka info" detaljno, ali i na duhovit način, ispričala koliko košta kazna i kako izgleda sama procedura vraćanja tabli.

- Pozdrav za sve! Parkirali smo juče auto na zabranjeno mesto (nismo videli tablu da je zabranjeno parkiranje). Olimpik je u pitanju... I - skinuli su nam tablice! Želim da pojasnim koja je procedura ako se još nekom tako nešto desi - započela je ona priču.

Informer

 

Informaciju o prekršaju policajci okače na brisač, nakon čega je potrebno da nađete poštu i platite kaznu, koja, kako kaže, Marijana iznosi 20 evra.

- Sa papirom koji vam okače na brisače idete u mesto Katerini. Nađete poštu, zamolite nekoga da vam iz aparata uzme broj na ulazu. Pratite kad vaš broj izađe na svetlećoj tabli i javite se za taj pult. Date papir i platite 20 evra. Sa tim papirom i uplatnicom idete u policijsku stanicu, udaljena je pet minuta kolima. Javite se portiru na kapiji i idete kroz dvorište u zgradu iza ulaza broj tri. Popnete se na prvi sprat, pokažete papir i odvedu vas u kancelariju - detaljno je ona sve ispričala.

Od dokumenata su potrebni pasoš, saobraćajna i vozačka dozvola. Marijana je vozačku zaboravila u Olimpik biču, pa je morala da se vrati do smeštaja.

- Tamo vam daju da popunite lične podatke, potpišete i odmah vam vrate tablice, vaša dokumenta i papir sa kaznom uz šaljivi komentar: "Izvolite suvenir iz Grčke" - kaže ona, dodajući još jedan savet.

Onda idete u prodavnicu i kupite gajbu piva i, kad odete na plažu, popijete sve na eks. Lep odmor svima. Ja odoh da popijem kafu i pređem na gajbe - dodala je ona šaljivo.