30.07.2024.

13:38

Foto: Shutterstock

Vesti

Šok tokom suđenja zbog gutanja žira u vrtiću: Vaspitačica priznala da je ostavila decu samu!

Vaspitačica M.S. se na prethodnom ročištu, koje je održano početkom aprila, izjasnila da nije kriva za delo koje joj se stavlja na teret.

Na današnjem glavnom pretresu okrivljena je ponovila svoju odbranu, odnosno, izjavu o događaju, koju je ranije dala pred OJT. Takođe, na pitanje advokata oštećenih, odgovorila je da je decu ostavila
bez nadzora čitavih devet minuta. Onda je dodala i da je takva praksa u ovom vrtiću uobičajena, kao i da su deca ostajala sama, jer su servirke i čistačice odbijale da dođu da budu sa decom kada vaspitačice moraju da izađu, čak i zbog fizioloških potreba.

Takođe, na pitanje advokata porodice preminulog dečaka, da li zna šta je D.Đ. progutao, rekla je, da je kasnije tokom dana čula od direktorke ili od lekara, da je reč o žiru.

Vaspitačica je na suđenju rekla da joj je jedno od troje dece, koja nisu spavala u trenutku kada je ona napustila prostoriju, tačnije devojčica, rekla da da je jedan od dvojice budnih dečaka, navodeći ga imenom, stavio žir malom D.Đ. dok je on spavao.

Današnji glavni pretres protekao je u kontekstu toga da odbrana dokaže da je praksa u vrtiću “Čarolija” bila da se deca ostavljaju sama bez nadzora.

Suđenju je prisustvovao i otac preminulog dečaka, ostajući pri iskazu koji je ranije dao pred OJT.
Termin nastavka glavnog pretresa određen je za 15. oktobar. Tada bi trebalo da budu saslušani i novi svedoci, koje je predložio advokat oštećene porodice Đokić.

Podsetimo, i krajem prošle nedelje isti vrtić, opet je dobio na publicitetu, kada je lekar prijavio OJT i policiji da su roditelji doveli dete koje je vaspitačica navodno udarila i vukla za ruku, a koje je iz iste grupe iz koje je D.Đ.

Takođe, ranije u period između ova dva događaja, desio se još jedan slučaj u ovom vrtiću da je dete palo i povredilo se.