30.07.2024.

19:42

Foto: Ministarstvo bez portfelja

Vesti

Ministar Milićević održao drugi konsultativni onlajn sastanak sa predstavnicima udruženja srpske dijaspore iz celog sveta

Ministar Đorđe Milićević je predstavnike udruženja upoznao sa pripremama za manifestaciju "Jedinstvo i snaga - Srbija", koja će se održati u poslednjoj nedelji avgusta u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije u Beogradu, a na kojoj se očekuje više od 300 srpskih udruženja iz celog sveta. 

Informer

 

Želim još jednom posebno da istaknem, mislim da je jako važno da u ovom periodu globalne nestabilnosti budemo jedinstveni i da sačuvamo jedinstvo, jer to je način da opstanemo i nastavimo dalje da imamo kontinuitet u napredku u svakom smislu.

- Srpska država i srpska trobojka su simbol okupljanja i simbol našeg jedinstva, ma gde živeli. Jedinstvo i snaga su temelji naše zajednice. Deklaracija koja će, ja se nadam, već sutra možda biti usvojena u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, a koju je iznedrio Svesrpski sabor, deklaracija koju su usvojile dve Vlade, Vlada Republike Srbije i Vlada Republike Srpske, Svesrpski sabor koji je održan na inicijativu predsednika Republike Srbije i predsednika Republike Srpske, jasno definiše ono što su nacionalni interesi i ciljevi naših naroda u 21. veku, zato je to dokument od istorijske važnosti i zato ću milion puta govoriti i sa ponosom isticati ono što je definisano u deklaraciji, a tu pre svega mislim na mir i stabilnost, tu pre svega mislim na borbu za naše građane, da naši građani u Srbiji i van Srbije osete boljitak od svega onoga što činimo i radimo kao predstavnici izvršne vlasti. Tu pre svega jeste naravno i ekonomija, kao nacionalni interes, jer uvažavani ste i poštovani onoliko koliko ste ekonomski jaki, onoliko koliko ste ekonomski stabilni i naravno da je Srbija spremna za razgovor sa svima, nemamo mi pravo da se izolujemo i da zabijamo glavu u pesak, mi moramo sa svima da razgovaramo, i u regionu i sa našim partnerima sa zapada, ma koliko se to nekome svidelo ili ne, ali mi moramo da razgovaramo jer već sutra će vam neko tražiti platu međunarodni status. I posebno ističem ono što je definisano u deklaraciji, a to je jedinstvo, jer smatram da u periodu izazova i pritisaka kojima su izložene Republika Srbija i Republika Srpska, ti pritisci će postajati sve jači u narednom vremenskom periodu koji je pred nama, jako je važno da sačuvamo jedinstvo, jer uvek smo bili jaki onoliko koliko smo jedinstveni. Kada kažem jedinstveni, govorim o jedinstvu ovde unutar Srbije, ali i o jedinstvu svih Srba koji žive van Srbije, svih naših sunarodnika koji žive van Srbije i zato mislim da je potpuno adekvatan i potpuno prikladan naziv manifestacije i velikog okupljanja koji će u poslednjoj nedelji avgusta biti održan ovde u Srbiji, a to je "Jedinstvo i snaga - Srbija" - istakao je ministar Đorđe Milićević.

Informer