30.07.2024.

22:28

Foto: Ministarstvo bez portfelja

Vesti

Ministar Milićević otvorio obrazovni kamp u selu Borač kod Knića (FOTO)

Ministar Đorđe Milićević je istakao da je ovaj kamp više od samog okupljanja. On je prilika za sve učesnike kampa da kroz druženje, igranje i učenje ojačaju svoje veze sa domovinom i da se upoznaju sa našom bogatom tradicijom i kulturnim nasleđem. Ovaj program je osmišljen tako da učesnicima kampa pruži nezaboravna iskustva, koja će im, nadamo se, ostati urezana u sećanju za ceo život.

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da danas, u porti hrama Svetog Arhangela Gavrila, otvorim tematski letnji kamp za decu iz dijaspore i regiona. Verujem da su ovi mališani oduševljeni što su došli u Knić, mesto bogato istorijom, kulturom i prelepom prirodom.

U narednim danima imaćete priliku da se okušate u veštini kaligrafije u manastiru Kamenac, ali i da uživate u lepotama Gružanskog jezera. Ono što će vam posebno ostati u sećanju je verujem poseta spomen parku Šumarice u Kragujevcu, gde ćete moći da odate počast vašim vršnjacima koji su nevini stradali od nemačkih okupatora, samo zato što su pripadali ponosnom i slobodarskom srpskom narodu.

Verujem da će vam svi ovi sadržaji koje ćete videti tokom boravka u kampu pomoći da bolje razumete korene svog naroda, da se povežete sa vršnjacima i stvorite prijateljstva koja će trajati dugo. Vi ste budućnost naše zemlje, i važno je da uvek nosite u srcu ljubav prema svojoj postojbini, gde god da se nalazite.

Želim da izrazim svoju zahvalnost svima koji su učestvovali u organizaciji ovog kampa, kao i svih ostalih 21 tematskih letnjih kampova širom Srbije. Bez njihove posvećenosti i truda, ovakav projekat ne bi bio moguć.

Draga deco, uživajte u svakom trenutku provedenom ovde. Učite, istražujte, družite se i stvarajte uspomene. Nadam se da ćete iz ovog kampa poneti ne samo znanje, već i ljubav prema svojoj zemlji i kulturi. Sa velikim zadovoljstvom, proglašavam ovaj tematski letnji kamp otvorenim! 
Živela Srbija! Da budemo jedinstveni gde god bili! - istakao je ministar Đorđe Milićević na otvaranju letnjeg kampa u Kniću.