Autor: Informer.rs

31.07.2024.

12:23

Foto: TikTok printscreen

Vesti

Evo kako sada izgleda gorštak Dane! Jedva su mu ušli u trag, hoda sa štapom, a ovako zarađuje za život! (VIDEO)

Oženio se Kristinom iz Bosne, koja se usred zime uputila na Goliju, da upozna Daneta. Par je dobio i sina, sagradili su kuću, a planiraju i drugo dete.

Iako se o Danetu najviše priča kada sneg i debeli minus okuju Goliju, nedavno je novinarska ekipa Jujtjub kanala "Povratak na selo" šetajući obroncima ove prelepe srpske planine, naišla na gorštaka i zatekla ga na njegovom "radnom mestu".

- Ja tebe nađoh na tvom radnom mestu, čuvaš stoku - rekao je novinar Danetu.

- Gde ćeš mene da nađeš drugo, nego sa stokom, nećeš me sigurno zateći u opštini sa stolom. Teško je mene naći jer nemamo puta, da nisi po ovom kamenju išao, ne bi me ni našao, i da nisi čuo zvonad stoke - kaže gorštak.

Dane kaže da se na Goliji hrani zdravo:

- Jogurt mogu da pijem, ali paštetu i viršle, ne mogu da vidim, a i nije mi nužda. Ove godine sam posejao pet tovara semena krompira, ako dobro rodi, može ceo Novi Pazar da se snadbeva - kaže on.

Na pitanje da li može da se živi od uzgoja stoke, Dane odgovara:

- Mogu, a za druge ne znam. Ja sam uštedeo dosta, jer nisam morao da prodajem stoku, da bi gradio, već sam sve dobio, kad sam se oženio. Sad sam miran 50-60 godina - priča Dane, koji dodaje da iako nekad ne viđa ljude po nekoliko meseci, održava kontakt telefonom, pa na neki način ide u korak sa modernizacijom.