Foto: Instagram/printskrin
Vesti
Leskovačka mućkalica i zlatiborska komplet lepinja usred Pariza! Đak generacije iz škole u Apatinu u timu kuvara naših olimpijaca!
Junior Chefs Club nakon istorijskog uspeha na Kulinarskoj Olimpijadi u Štutgartu, gde su osvojili dve bronzane medalje, sada se nalaze na Olimpijskim igrama u Parizu, od 26. jula do 11. avgusta!
Zahvaljujući njima saad u Srpskoj kući u Parizu možete probati leskovačku mućkalicu, zlatiborsku komplet lepinju, pljeskavicu sa fruškogorskim tartufima, smuđa u smederevskom sosu, zasladite se suvom pitom sa orasima i sladoledom od žita!
Đak generacije u timu kuvara
U timu mladih kuvara koji se, kao podrška našim olimpijcima nalaze u Parizu, je i nekadašnji đak generacije Tehničke škole u Apatinu, a danas student Visoke hotelijerske škole u Beogradu, Stefan Terek iz Odžaka. Stefan je u Pariz otputovao sa svojim kolegama nakon dvomesečnog stručnog usavršavanja u Kini.
U Tehničkoj školi su veoma ponosni na ovaj uspeh svog nekadašnjeg đaka koji, kako kažu, nastavlja da na najlepši našin promoviše svoju školu.
- Kao član tima mladih kuvara, Stefan brine o pravilnoj ishrani naših olimpijaca. Veoma smo ponosni na uspeh našeg bivšeg đaka koji se od početka isticao i po znanju i po interesovanju za kulinarstvo. Našim olimpijskom timu želimo sreću i dobre rezultate, a Stefanu i njegovoj ekipi šaljemo velike pozdrave od svih nas iz njegove škole - ponosno kažu u apatinskoj Tehničkoj školi.
U školi još podsećaju da je Stefan, sa svojim profesorom i mentorom Nemanjom Lakićem osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju, nakon čega je nastavio da niže uspehe i kao student Visoke hotelijerske škole u Beogradu.