01.08.2024.

10:10

Foto: Prinscreen

Vesti

Krcato na svim graničnim prelazima: Smena turista u svim pravcima, čeka se i po četiri sata

Za nama je pakleni vikend zbog smene turista, a gužve na granicama se nastavljaju i tokom ove nedelje, evo trenutnog preseka.

Na graničnom prelazu Horgoš vozila čekaju četiri sata da izađu iz zemlje."

Preševo" krcato

Da je smena turista i dalje u punom jeku najbolje svedoče snimci gužvi sa graničnog prelaza "Preševo" sa Severnom Makedonijom koji naši turisti koriste kada idu i vraćaju se iz Grčke.

Prema poslednjim zvaničnim informacijama iz AMSS, na Preševu se na izlaz iz zemlje čeka najmanje 40 minuta. Na ulaz se čeka oko 30 minuta.

Gužve i na "Gradini"

Velike su kolone na prelazu "Gradina" sa Bugarskom u oba smera.

Prema zvaničnim podacima sa sajta AMSS, odnosno granične policije, na ulaz u Srbiju se čeka 40 minuta, a na izlaz pola sata.

Međutim, treba uzeti u obzir i zadržavanje na susednoj granici, odnosno čekanje u međuzoni, što u ovom trenutku nije poznato koliko traje.

Na "Batrovcima" se kolone u oba smera

Na graničnom prelazu "Batrovci" sa Hrvatskom u oba smera ima vozila, a sudeći po kamerama AMSS čeka se na prelazu u oba smera.

Zvanično, čeka se pola sata u oba prava, ali kako podseća AMSS, "ovom vremenu zadržavanja potrebno je dodati i vreme koje se provodi na hrvatskim terminalima, a koje je uvek dosta duže od onog na našim terminalima".

Korisno je da znate kako da izbegnete gužve i višesatna čekanja na graničnim prelazima, a više o tome pročitajte u našoj odvojenoj vesti.

Pre nego što krenete na putovanje van Srbije, obavezno proverite da li se nalazite na ovom spisku, kao i zbog čega sve mogu da vas vrate sa granice.