01.08.2024.

18:49

Foto: KC Guča

Vesti

Na Saboru jede se i za 350 dinara! Najviše gostiju stiglo iz ovih zemalja

Ipak, ove godine uz dogovor sa ugostiteljima organizatori kažu da neće biti neosnovanog „divljanja“, a da je Guča i te kako pristupačna za svačiji džep pokazuje primer Pavlovića iz sela Kotraža, koji se već trzadicionalno bave seoskom turizmom, a njihovo imanje je pravi mali raj.

Domaćin Miloš Pavlović kaže da su kapaciteti za predstojeći Sabor trubača u njihovim konacima već popunjeni, jer kako kaže, kod njih stižu neki stari gosti, već tradicionalno godinama, ali ima i novih koji su ovog leta tu po prvi put.

- Već su nam stigli gosti iz Nemačke, sutra stužu i tri porodice iz Hrvatske. Gosti ma odakle da dođu nisu  zahtevni, vole ovde da dođu i da se odmore. Kod nas cena smeštajnih kapaciteta je 15 eura po osobi, plus doručak, ručak i večera, jedan obrok je 350 dinara. Inače, ovo naše savremeno seosko domaćinstvo nudi sve što je neophodno gostu i sve neophodno im je na raspolaganju -  rekao je za RINU Miloš.

Ono što je vredno pomena jeste da Pavlovići pripremaju sve domaće kada je u pitanju hrana, a sve što vešte ruke domaćice Danice naprave, to gosti velikom brzinom pojedu.

- Svi vole našu domaću kuhinju, vole našu gibanicu, uštipke, sir, kajmak, proju, naravno vole svinjsko I jagnjeće pečenje, međutim trubači, oni kojima treba snage da sviraju, oni vole nešto jaču hranu, masniju. Trubači su malo zahtevniji, oni vole masnije, roštilj, svadbarski kupus -  kroz osmeh kaže Danica Pavlović ispred Pavlovića konaka u Kotraži.

Iz Turističke organizacije u Guči kažu da ove godine očekuju veliku posećenost, jer su najavljene posete iz Srbije, Grčke ali i drugih zemalja Evrope i iz regiona. Posetioci, kako su najavili, stižu u autobusima.