01.08.2024.

20:42

Foto: Ministarstvo bez portfelja

Vesti

Ministar Milićević sa učesnicima letnjeg kampa posetio Crkvu Svetog Save u Briselu

Tamo ih je srdačno dočekao Otac Bojan Radičević. Deca su imala priliku da od domaćina Oca Bojana saznaju i nauče o negovanju i očuvanju kulturnog, nacionalnog i verskog identiteta srpske zajednice u Belgijii. Srpska pravoslavna crkva pruža značajan doprinos u očuvanju ovih vrednosti, čime doprinosi jačanju našeg zajedništva u dijaspori.

Nakon posete srpskoj pravoslavnoj Crkvi Svetog Save u Briselu, ministar Đorđe Milićević imao je u prostorijama ambasade Republike Srbije u Briselu srdačan i sadržajan razgovor sa predstavnicima dva srpska udruženja u Belgiji. To je bila prilika da Radmilu Stanojević ispred srpskog kluba "Krug" u Briselu, kao i Jadranku Milović ispred srpskog udruženja "Serbika" iz Antverpena, pozove na aktivno učešće na manifestaciji "Jedinstvo i snaga - Srbija", koja će se krajem avgusta održati u Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

Informer

 

Pohvalio sam rad udruženja i istakao važnost na angažovanju u očuvanju srpskog jezika, kulture, tradicije i identiteta koji predstavljaju simbole srpskog naroda - istakao je ministar Đorđe Milićević.