02.08.2024.

10:32

Foto: Shuterstock

Vesti

Haos na mrežama! Srpkinja podržala šetnju umesto pića i večere za prvi dejt: "Ako nemaš para onda devojku i ne traži!"

Ko plaća na prvom a ko na desetom sastanku i da li treba normalizovati sastanke koji uključuju samo šetnju, pitanje je koje se našlo na Iks platformi i izazvalo različite reakcije.

- Pod hitno da normalizujete da dejt može biti i šetnja i da nemaju svi para da vam plaćaju pića, večere itd. I ako muško nema para nije sramota da mu platite piće - napisala je jedna Srpkinja na svom Iks profilu.

Informer

 

"Šetnja je šetnja, dejt je dejt"

Njena objava izazvala je bezbroj različitih komentara. Najpre su se javili oni koji nisu bili oduševljeni spajanjem šetnje i sastanka.

- "Šetnja je šetnja, dejt je dejt", "Ovo vredi u slučaju ako se radi o dvoje srednjoškolaca ili studenata. Ali ako osoba od 25+ godina nema novaca da plati neku večeru ili piće mislim da nema šta da traži sa drugom osobom dok svoj život ne dovede u red", "Ali zamisli nema lik 500 dinara za dva pića", "Pod hitno da prestanemo da normalizujemo nemanja za šta pas da nas ujede i ne znam koga više treba da bude sramota da mu devojka plati piće da l' njega ili nju" - pisali su oni.

Informer

 

Veliki trošak

Onda su se javili i oni koji nisu videli problem u šetnji i međusobnom plaćanju pića/ večere.

"Kakvi su ovo komentari, šta je ovo?! Dosadni ste vise sa tim da vam muškarac sve plaća, a ne daj Bože da vam se obrati ako nema 1.000 evra u džepu. Saberite se", "Najviše sam volela da idemo u šetnju. Smanji mi nervozu, lakše se priča, ono kad treba da sedim 1h da se gledamo, tenzija mi do plafona. Ovako hodamo... idealno..posle možemo na ručak kad se naviknemo", "Ako govorimo o prvom dejtu, onda su u pravu devojke koje žele da im momak plati piće. Ali da se svaki dan izlazi na piće i večeru onda to ispadne popriličan trošak", glasili su njihovi komentari.

"Uvek treba imati 2 - 3.000 dinara u džepu"

Tada se javila još jedna devojka pa napisala svoje mišljenje za oba pola.

- Meni je bez veze ići na dejt ako nemaš para, bez obzira na pol. Pa iako si žensko i znaš da će muško da plati, uvek treba imati barem 2 - 3.000 dinara u novčaniku za svaki slučaj jer ne znaš nikad šta može da se desi - objasnila je ona.