03.08.2024.

14:36

Foto: Printskrin

Vesti

Ove dve banje u Srbiji su raj za odmor: Nalaze se na samo sat vremena od Beograda, a cena je smešna

Ova prirodna banja je poznata po svojim termalnim izvorima i specifičnim mineralnim vodama. Voda iz izvora Rusanda je bogata kalcijumom, magnezijumom i natrijumom.

Banja Rusanda nudi raznovrsne usluge kako za terapeutske tretmane, tako i za rekreaciju. U okviru kompleksa su bazeni sa termalnom vodom, spa i wellness centri, kao i različite masaže i tretmani. Za sve one koji žele da uživaju u prirodi, tu su i uređene staze za šetanje i opuštanje u zelenilu.

Smeštaj i cene

U Banji Rusanda se nalaze različiti objekti za smeštaj, od hotela do privatnih apartmana. Cene se razlikuju u zavisnosti od tipa smeštaja i perioda godine, ali okvirno, cena noćenja u hotelu ili apartmanu kreće se od 30 do 70 evra po osobi. Ako planirate da koristite wellness i spa usluge, dodatni troškovi se kreću od 10 do 30 evra za različite tretmane i pakete.

Banja Slankamen

Banja Slankamen, smeštena u srcu Vojvodine, nedaleko od grada Sente, predstavlja idealno odredište za sve one koji traže savršen spoj odmora i opuštanja. Poznata je po svojim lekovitim mineralnim vodama i blatom.

Smeštaj, hrana i piće

Cene smeštaja variraju u zavisnosti od tipa objekta i sezone. Na primer, cena noćenja u hotelima se kreće od 25 do 60 evra po osobi, dok su cene privatnih apartmana nešto povoljnije i mogu biti od 20 do 50 evra po osobi.

Što se tiče hrane, Banja Slankamen ima nekoliko restorana i kafana u kojima se nude lokalni specijaliteti i međunarodna jela. Cene obroka kreću se od 8 do 20 evra po osobi, u zavisnosti od vrste restorana i izabranog jela.

Cene pića u banji su umerene; kafa i bezalkoholni napici koštaju oko 2 do 4 evra, dok su alkoholna pića u rasponu od 4 do 10 evra, u zavisnosti od vrste i brenda.

Za koliko se stiže

Udaljenost od Beograda do Banje Rusanda je otprilike 110-120 kilometara. Putovanje automobilom traje oko 1.5 do 2 sata, zavisno od saobraćaja i rute koju izaberete.

Banja Slankamen se nalazi u blizini grada Sente, takođe u Vojvodini. Udaljenost od Beograda do Banje Slankamen je približno 80-90 kilometara. Putovanje automobilom traje oko sat vremena opet u zavisnosti od saobraćaja i rute.

Obe banje su relativno blizu Beograda i predstavljaju odličan izbor za kratke izlete ili vikend putovanja.