03.08.2024.

17:06

Foto: Shutterstock

Vesti

RHMZ upozorava, nepogode samo što nisu krenule: Grad i olujni pljuskovi prvo na jugu, potom i u ovim delovima zemlje

U Beogradu promenjivo oblačno, ujutro i pre podne kratkotrajna kiša ili lokalni pljukovi s grmljavinom, popodne razvedravanje. Slab do umeren severozapadni vetar će se od podneva pojačati. Najniža temperatura od 19 do 22 stepena, a najviša oko 29 stepeni.

Danas destabilizacija atmosfere

"Danas svežije, a tokom jutra i prepodneva nestabilna zona sa oblačnim razvojima će se izmeštati ka jugu i istoku, uslovlјavajući plјuskove s grmlјavinom, ali i lokalnu pojavu sugradice i grada, uz istovremeni prestanak padavina i stabilizaciju vremena na severozapadu zemlјe. Maksimalna temperatura od 27 do 34 stepena, najavio je ranije jutros RHMZ.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi meteo alarm zbog kiše, grmljavine, a u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM upaljeno je i upozorenje zbog visokih temperatura.

Imalo smo blago zahlađenje i predah od julskih vrelina. Da li će ono potrajati i kakvo vreme možemo očekivati u avgustu proveravala je reporterka Kurir televizije Tamara Stanković u razgovoru sa meteorologom Slobodanom Soviljem.