06.08.2024.

12:02

Foto: Informer

Vesti

Potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić obišla pedijatriju Opšte bolnice u Pančevu

Prilikom posete zdravstveni radnici su naveli podatke o uslovima u kojima borave deca, te su se osvrnuli na konkretan događaj objavljivanja fotografije sobe nakon prokišnjavanja krova na delu iznad sporne sobe, a koje je uslovljeno minulim vremenskim nepogadama. Načelnik dečjeg internog odeljenja doktor Prodanović je potvrdio da su se majka i dete privremeno nalazili u pomenutoj sobi, a u skladu s protokolom te da ni u jednom momentu njihov život niti zdravlje nisu bili ugroženi kako se navodi u neistinitim objavama medija koje su alarmirale javnost. Pomoćnici direktora bolnice su upoznali potpredsednicu s koracima koji su preduzeti u cilju saniranja štete nastale usled prokišnjavanja te da će uzroci biti otklonjeni sanacijom dela dotrajalog oluka na krovu u narednim danima.

Potpredsednica je prilikom posete navela da će ulaganje u zdravstvo ostati prioritet Pokrajinske vlade, kao i da je do sada kako sa republičkog tako i sa pokrajinskog i lokalnog nivoa uložena značajna količina novca u opremanje i obnovu bolnice u Pančevu, te da slika jednog zida ne može da promeni opšti pozitivan utisak koji imaju svi Pančevci nakon rekonstrukcije i opremanja u prethodnim godinama.


Na kraju obilaska, potpredsednica je posetila i rekonstruisana odeljenja bolnice, čije stanje i opremljenost na zavidnom nivou potvrđuju posvećenost države po pitanju ulaganja u zdravstvo.

Informer