07.08.2024.

10:41

Foto: Expo2027

Vesti

Ekspo 2027 u Beogradu imaće jednu posebnu temu - Igrali za čovečanstvo u Srpskoj kući!

Mladen Đorić, direktor Srpske kuće u Parizu kaže da je celokupan sadržaj predstavljanja Srbije u Parizu bio fokusiran na sjajnu istorijsku i kulturnu baštinu, a da je kruna događaja zapravo pripala budućnosti – EXPO 2027 Beograd.

- U Srpskoj kući smo podjednako stavili akcenat na ono što predstavlja našu sjajnu istorijsku i kulturnu baštinu, ali i ono što pripada budućnosti, a to je svakako EXPO 2027 Beograd. Nizom aktivnosti ovaj projekat je na najbolji način predstavljen mnogobrojnoj publici koja iz dana u dan posećuje Srpsku kuću. Sve ove aktivnosti izazvale su veliku pažnju posetilaca, kako domaćih, tako i iz celog sveta, za koje se nadamo da će biti gosti Beograda i Srbije tokom EXPO u 2027. godini - kaže Đorić.

Informer

 

Tokom nedelju dana predstavljanja u Srpskoj kući, posetioci širom sveta imali su priliku da se upoznaju sa planovima za održavanje EXPO 2027 Beograd, događaja koji će okupiti više od 3 miliona posetilaca i 120 zemalja učesnica i međunarodnih organizacija.

Publika u Srpskoj kući je uživala igrajući se sa prof. dr Rankom Rajovićem, osnivačem NTC programa, čime je pokazao koliko je važno i stimulativno igrati se kroz sve faze života, kako bismo stvarali pozitivnu atmosferu oko nas.

Da je za uspeh važno igrati se, podsetile su nas i naše olimpijke, odbojkašica Ivana Nešović i strelkinja Andrea Arsović, ističući da su se kroz sport i igru sprijateljile sa sportistima drugih naroda bez obzira na različitosti.

Informer

 

Mihailo Vesović iz Privredne komore Srbije preneo je da je upravo ova tema podstakla mnoge kompanije da kreativno razmišljaju o učešću na EXPO 2027 Beograd. 

Dušan Borovčanin, direktor EXPO 2027 d.o.o. Beograd kaže da je Pariz idealno mesto da se Srbija predstavi kao organizator EXPO, jer smo upravo u tom gradu pre nešto više od godinu dana izabrani za domaćina sledeće Specijalizovane izložbe.

- Iako Srbija učestvuje na EXPO izložbama 176 godina, ovo je prvi put da će se EXPO održati na prostoru Zapadnog Balkana i to je sigurno bio jedan od ključnih razloga da se zemlje odluče da domaćin sledeće Specijalizovane izložbe bude Srbija - rekao je Borovčanin.

Dodaje da je drugi razlog tema za koju su svi zainteresovani upravo zbog mogućnosti razigranog i kreativnog pristupa svoje zemlje na našoj izložbi.

Informer

 

U punoj sali Srpske kuće u Parizu, strana i domaća javnost mogla je da sazna više o tome šta nas očekuje za tri godine u Beogradu, a pored toga mogli su da odigraju neku od igrica sa prolaznikom Knez Mihailove ulice u Beogradu putem posebno osmišljenog „Prozora u EXPO“.