08.08.2024.

10:00

Foto: Shutterstock/printscreen

Vesti

Porodica iz Srbije u Grčkoj "poljubila vrata"! Uplatili smeštaj, a onda su doživeli šok

Oni su kaparu dali još pre nekoliko nedelja, a celu sumu je trebalo da daju po dolasku u apartman. Kada su došli, sačekao ih je šok, jer je broj telefona koji im je dat ugašen, a kuća u sklopu koje su trebali da odsednu, nije ni postojala.

Dragana M. iz Srbije i njena porodica prevareni su od strane Izvesne Marine sa kojom su komunicirali oko smeštaja u gradu Nea Roda u blizni Jerisosa, na trećem prstu Halikidija . Sa prevarantkinjom su kontaktirali preko društvene mreže Fejsbuk i tom prilikom su dogovorili kaparu u iznosu od 350 evra, koja je uplaćena pre izvesnog vremena.

- Zato što mi se sviđaš i imaš porodicu, mogu da ti napravim bolju cenu. Koliki je vaš budžet... Najbolja cena koju mogu da ti uradim je 100 evra po noći. Ali samo da znaš, ovde će teško biti naći stan za manje od 100 evra. Dakle, ako želite, mogu napraviti 1000 ukupno...  - glasile su poruke koje je prevarant slao.

Da je sve dobro osmišljeno govori činjenica da je Marina uredno poslala slike oštećenoj, kao i samu lokaciju kada su pitali za ime vile.

Na svako pitanje koje je Dragana postavljala, prevarant iz Grčke je imao odgovor, usled čega je porodica iz Srbije pomislila da ima posla sa poštenim vlasnikom apartmana.

- To je najbolji stan za porodice sa decom. Udaljen je 150 metara od plaže do koje možete hodati, na pet minuta je - ređale su se poruke.

Sumnju je budila činjenica da se Marina nije danima javljala na telefon, ali su i pored toga, verujući da je sve u redu, krenuli na put ka Grčkoj. Porodica iz Srbije je nekoliko puta probala da je dobije preko mesindžera, ali odgovora nije bilo.

Šok je nastupio kada je Dragana sa porodicom, između ostalog i dvoje dece, došla na more i kada su shvatili da kuća čije su slike gledali - ne postoji.

Košmar je postajao sve veći u razgovoru sa meštanima shvatili da je prevarant slikao tuđu vilu, kao i da su slike unutrašnjosti apartmana isto ukradene.

Dragana je rekla da su u Sartiju i da još uvek traže smeštaj. Takođe, ceo slučaj je prijavila lokalnoj policiji.

- Stigli smo u Sarti ali nažalost još nismo našli smeštaj. Kontaktirala sam policiju u Grčkoj i oni kažu da je jako teško to naći i otkačili nas. Kontaktirala sam i moju banku preko koje smo uplatili i kažu da ne može ništa - ispričala je

Dodaje i da je telefon prevaranta koji su imali, isključen.