10.08.2024.

17:47

Foto: Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Vesti

Gašić obišao Institut za radiologiju VMA: Hvala što brinete o zdravlju ljudi (FOTO)

Tom prilikom, načelnik Instituta pukovnik prof. dr Dejan Kostić predstavio je ministru odbrane kapacitete Instituta, koji pruža usluge iz oblasti radiološke dijagnostike, interventne radiologije i radioterapije po svetskim standardima, kako za potrebe VMA, tako i za potrebe pacijenata iz drugih zdravstvenih ustanova, kao i opremu i skenere koji se koriste u Institutu. 

Ministar Gašić obišao je Odeljenje za magnetnu rezonancu i kompjuterizovanu radiologiju i Odeljenje za radioterapiju. 

On je zahvalio pripadnicima vojnog zdravstva, lekarima i medicinskom osoblju na požrtvovanom radu i trudu i na tome što na najbolji način vode računa o nečemu najvrednijem – zdravlju ljudi. 

- Podatak da je samo u prvoj polovini tekuće godine urađeno skoro 55.000 radioloških procedura govori o značaju vojnog zdravstvenog sistema za vojne, ali i za civilne osiguranike. Uveren sam da će VMA nastaviti da i ubuduće pruža najbolju zdravstvenu zaštitu pacijentima i da će zadržati ugled jedne od najrespektabilnijih zdravstvenih ustanova u Srbiji, ali i u regionu – rekao je ministar Gašić i dodao da građani imaju veliko poverenje u VMA. 

Obilasku su prisustvovali državni sekretar Mile Jelić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra za infrastrukturu i usluge standarda Boriša Roljić i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović.