Autor: Informer.rs

11.08.2024.

18:05

Foto: Shutterstock

Vesti

Najavljena nova novčana podrška od oko 50.000 dinara: Važne informacije o načinu i uslovima za prijavu!

Najavljuje se nova novčana podrška od 50.000 do 60.000 dinara mesečno.

Naime, Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 56 studentskih stipendija u školskoj 2024/2025. godini. Mogućnost da obezbede finansijsku podršku tokom školovanja i sigurno radno mesto u sistemu odbrane dobiće 33 studenta sa osnovnih akademskih studija i 23 studenata master akademskih studija.

Studenti osnovnih akademskih studija koji steknu status vojnog stipendiste mesečno će dobijati 50.000 dinara, dok će za studenta master akademskih studija mesečna stipendija iznositi 60.000 dinara.

Informer

 

Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija, koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli prosečnu ocenu najmanje 7,50 za svaku školsku godinu (osim za studente koji konkurišu za potrebe Sektora za materijalne resurse, oblast mašinsko inženjerstvo i oblast tehnološko inženjerstvo, čija je prosečna ocena u toku studiranja za svaku školsku godinu najmanje 8,00) i koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije.

Stipendija se dodeljuje studentu pod uslovom da prihvati da stupi u službu u Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije i ostane u službi najmanje dvostruko vreme trajanja stipendiranja.

Rok za prijavljivanje na konkurs i podnošenje potrebnih dokumenata je do 31. oktobra 2024. godine.