13.08.2024.

09:35

Foto: Foto: Shutterstock

Vesti

Roditelji, oprez! Stravičan snimak deteta koje izleće na put ledi krv u žilama: Sve to mirno gleda muškarac (VIDEO)

Na snimku koji je kasnije podeljen na Instagram stranici "192_rs" vidi se kako na jednom delu puta, pored kojeg je postavljena tezga za prodaju, dete istrčava na kolovoz, kako se pretpostavlja - za loptom, ne obazirući se na saobraćaj. Potom je još malo "vija" po saobraćajnoj traci pre nego što se vratilo kod muškarca koji sve vreme stoji pored puta.

Vozač koji je uspeo da zakoči samo par metara dalje od deteta, uspeo je da spreči nesreću do koje bi sasvim sigurno došlo da se nije kretao odgovarajućom brzinom.

- Ovaj snimak je dokaz zašto ne treba juriti kroz naseljeno mesto. Ovaj vozač se na svu sreću kretao propisnom brzinom, pa je odmah odreagovao. Apelujemo i na roditelje da paze na decu dok šetaju pored prometnih saobraćajnica, jer neće se svi vozači ponašati odgovorno kao ovaj sa snimka - navodi se na Instagram stranici u opisu zastrašujućeg snimka.

Ono što je privuklo pažnju najvećeg broja ljudi jeste muškarac koji nepomično stoji pored tezge u momentu kada je dete istrčalo na put, a zbog pretpostavki da je u pitanju otac mališana, uznemireni autori komentara su bili nemilosrdni u osudi.

Ćale zaslužio debelo "prevaspitavanje"

Jedan od komentara ispod videa oštro je osudio ponašanje oca deteta i izostanak bilokakve reakcije.

- Svaka čast za vozača, a roditelji bi mogli da izađu napolje da vide gde im je dete. Kada se desi nesreća vozač je kriv itd. I ti ga posle nosiš na duši i uvek će ti se pojavljivati ta slika kako si ga udario. Takvi nedužni vozači odu u zatvor ni krivi ni dužni - piše u komentaru.

- Al' se tata potresao, nije ni pošao za detetom - dodaje jedan od korisnika Instagrama.

- Ovaj mali nije toliko mali da ne zna da se na ulicu nikada ne istrčava i da se lopta pusti dok neko stariji ne doda ili se uveriš da je ok da odeš po nju. Tako su makar nas učili. Ovo što kažem da nije toliko mali da ne zna, ide na račun roditelja koji ga nisu vaspitali i naučili, prvenstveno zbog bezbednosti deteta makar, pošto je takve ljude uglavnom baš briga za druge ljude i to da li će zbog njihovog nesposobnog roditeljstva drugi ni kriv ni dužan završiti u bolnici, ostati invalid, umreti ili nositi na duši i završiti u zatvoru - glasili su neki od komentara.

Apel roditeljima i vozačima

Kako bilo, saznanje da su na snimku zaista otac i sin ne menja činjenicu da je tragedija izbegnuta pukom srećom i pravovremenom reakcijom vozača, a sve učestalije slične situacije na našim putevima treba da budu za nauk i vozačima i roditeljima.