14.08.2024.

08:02

Foto: Zoran Sinko/Tanjug/Shutterstock

Vesti

Hitno upozorenje RHMZ! Upaljeni crveni meteoalarmi: Evo gde se očekuju pljuskovi i grmljavina!

Toplotni talas sa temperaturom preko 40 stepeni nastavlja se i danas na području cele Srbije. Međutim, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u pojedinim delovima zemlje očekuju se krtakotrajni pljuskovi i osveženje. U Beogradu je jutros padala kiša.

"U naredna dva sata na području zapadne Srbije i u južnim delovima Beograda uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom", navodi se u najavi RHMZ-a.

Upaljeni crveni meteoalarmi

Do kraja ove sedmice, 18. avgusta, zadržaće se veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom od 35 do 41 stepeni Celzijusovih, a uključen je i crveni meteo alarm. Kako upozorava RHMZ, u Beogradu se očekuju tropske noći. Minimalna dnevna temperatura kretaće se u intervalu od 23 do 26 stepeni, dok će najviša biti čak 39 stepeni Celzijusa.

Sunčano i toplo vreme

Danas, 14. avgusta, očekuje se sunčano i toplo vreme. Posle podne u brdsko-planinskim predelima i u Vojvodini mogući su kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura od 17 do 25 stepeni, najviša dnevna od 37 do 41. U Beogradu 39 stepeni. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u Podunavlju i jak, istočni i jugoistočni.

Od 18. avgusta predah

Prema najavama meteorologa blago osveženje može da se očekuje od 18. avgusta. U četvrtak ređa pojava pljuskova sa grmljavinom očekuje se na jugu Srbije, a u subotu u većem delu zemlje. Ono što će obeležiti ovu sedmicu jesu i tropske noći i Beogradu, u Vojvodini i u većim urbanim sredinama, pri čemu se temperatura ni tokom noći neće spuštati ispod 20 °C.