Autor: Informer.rs

14.08.2024.

10:04

Foto: Youtube printscreen

Vesti

Novo pravilo na plaži u Bugarskoj ostavilo bez teksta srpske turiste: Ima li logike? (FOTO)

Ovom pitanju, po svemu sudeći, odnedavno možemo dodati još jedno, koje glasi - da li smemo voditi decu sa sobom?

U jednom letovalištu u Bugarskoj, naime, postoji novo pravilo koje je izazvalo brojne reakcije i debatu među turistima širom Balkana. Reč je o plaži sa oznakom za decu i plaži bez dece.

- Plaža nudi plažu bez dece! Levo-bez dece, desno-sa decom - stoji u opisu fotografije koja je podeljena unutar Fejsbuk grupe "Bugarska letovanje".

Kako se može videti na njoj bez velikih razlika između delova plaža, jasno je označeno gde su deca dozvoljena a gde nisu.

- Skroz opravdano, zašto bi ih neko slušao?

Fotografija je izazvala različite reakcije. Dok su jedni smatrali da je ovako nešto potpuno opravdano, drugi su međutim bili zgroženi.

- Skroz opravdano, zašto bi neko slušao kako ja vičem na svog sina. A pritom nama smetao dim njihovih cigareta i možda preglasna muzika - napisao je jedan Srbin.

Informer

 

Za njim se javila jedna Srpkinja pa otkrila zašto je i njoj samoj ovakva podela takođe OK.

- Opravdano, ima dece i odraslih osoba kojima baš smeta cika i vriska dece jer im je sluh osetljiviji. Sa druge strane ne možete 'zabraniti' ostaloj deci da se raduju, vrište, pište... S obzirom da ima i hotela koji primaju samo odrasle osobe, zašto to ne bi bilo moguće i na plaži? - pitala se ona na kraju.

Jedna članica grupe se našalila pa objasnila kako bi ona iskoristila obe plaže.

- Ja bih decu poslala desno, a mi levo, može li se tako? - napisala je ona.