Autor: Informer.rs

14.08.2024.

11:08

Foto: Shutterstock

Vesti

Pop uz dve reči skamenio narod u crkvi! Čovek je uzviknuo: "Nema Boga!" Sveštenik održao besedu, pa dobio aplauz! (VIDEO)

Na ovaj događaj koji se desio polovinom osme decenije prošloga veka u jednom mačvanskom selu podsetio je otac Ljuba Ranković.

- Jedan mladić, izuzetno pobožan i crkven, poginuo je u saobraćajnoj nesreći. Deset nas sveštenika došlo je da ga isprati iz počasti, jer je bio izuzetno omiljen među nama - ispričao je otac Ljuba.

Naveo je da je pred njih izašao i otac poginulog mladića sa svojim bratom koji je bio činovnik u opštini.

- Ovaj činovnik, komunista očigledno, podigao je ruke nebu i uzviknuo: "Nema boga!" Sagli smo postiđeno glave kao narod, hiljade ljudi u dvorištu, obavili pomen i uputili se povorkom u obližnji hram da izvršimo opelo - prisetio se otac Ljuba.

Naveo je da se posle opela nadležni sveštenik obratio narodu.

- Održao je besedu ovim rečima: "Braćo i sestre, čuli ste kako smo dočekani. Jedan od rodbine je uzviknuo: "Nema boga!" - A ja vam kažem sad - nema ga!" Svi smo se sledili, skamenili. I napravio je jednu dužu dramsku pauzu. A onda je rekao: "Nema ga u našim srcima, u našim dušama, u našim životima, u našim porodicama, u našim školama, u našem javnom životu. Ima ga samo u psovkama, ruženjima, hulama. Zato nam se sve ovo i događa". Narod je uzviknuo "amin" i uputio aplaz što je bilo neobičajno - ispričao je on.