14.08.2024.

12:30

Foto: Printscreen Diario Libre

Vesti

Ispovest Srbina koji je 10 dana plutao okeanom: Nikad nisam video ajkule tako blizu, mislio sam da ću umreti!

Naime, posle deset dana na otvorenom moru, našeg državljana zajedno sa dvojicom prijatelja, spasio je brod koji je pristao u Dominikanskoj Republici.

"Otišao sam na pecanje sa dva španska prijatelja sa Kanarskih ostrva u Španiji, ali smo ostali bez goriva i čamac je nastavio da pluta. Danima smo bili na moru plašio se da će umreti, sve dok nas nije spasio kineski brod" rekao je Nikola Nikolić (30) za Diario Libre i dodao: 

Informer

Kako je objasnio on i njegovi španski prijatelji  David  Gomez  Peres i  Huan Manuel Perez Santana planirali su da tri dana odu na pecanje. 

" Toliko smo hrane i vode poneli. Posle tri dana ostali smo ostali bez hrane, a poslednjeg dana nam je nestala. Još nekoliko sati i sigurno bismo bili mrtvi“, rekao je on.

Prema njegovim rečima "svetlo na kraju tunela" bio je brod koji su u daljini ugledali. 

" Poslednjim atomima snage dozivali smo pomoć. Prišao nam je brod pod kineskom zastavom Sin An Ning i spasao nas. Putovao je u Dominikansku Republiku, zato su me i doveli ovde " pojasnio je Nikola.

Informer

 

Španska ambasada je uspela da vrati njegove španske prijatelje, međutim, Nikolić je ostao u Vakasional de Haina, gde Generalna uprava za imigraciju šalje strance u neregularnom stanju. 

" Radim kao vozač kombija u Španiji, ovde se osećam kao zatvorenik. Želim da se što pre vratim u Španiju. Za dva dana ću dobiti pasoš kako bi ponovo mogao da putujem i vidmi porodicu, posebno devojku" kazao je Nikola. 

Informer

 

Kako je ranije navedeno u saopštenju, kada su trojica muškarac spsena pregledali su ih lekari. 

"Prvobitnom dijagnozom utvrđeno je da su Huan Manuel Perez Santana, španski državljanin, i Nikola Nikolić, srpske nacionalnost, dobrog zdravlja. Međutim, David Gomez Perez, takođe španske nacionalnosti, zadobio je tupu povredu levog kolena usled slučajnog udarca tokom spasavanja. Državljani Španije su, u skladu sa utvrđenim protokolima, predati generalnom konzulu Španije u Santo Domingu, dok je srpski državljanin Nikola Nikolić prebačen u Sabirni centar Generalnog direktorata za imigracije u letovalištu Los Bahos de Haina." saopštile su ranije vlasti.