14.08.2024.

21:23

Foto: Shutterstock

Vesti

Sevaju munje nad Beogradom, oluja ide ka ovim delovima zemlje! RHMZ izdao najnovije upozorenje: U naredna dva sata...

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se ponegde i u Šumadiji i jugozapadnoj Srbiji, a počeli su i u širem području Beograda (Batajnica, Dobanovci, Surčin), kao i centru grada.

Prognoza za četvrtak

Pretežno sunčano i veoma toplo. Uz lokalni razvoj oblačnosti na severu zemlje, kao i u brdsko-planinskim predelima južne Srbije očekuje se i izolovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, ujutro i pre podne na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno i jak istočni i jugoistočni, posle podne u skretanju na severni i severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 26 stepeni, a najviša od 36 do 40 stepeni.

Podsećamo, prvo je jaka kiša praćena olujnim vetrom stigla u Užice.

Nevreme se kreće sa juga ka širem području Loznice. Mali Zvornik je pogodio jak oblak. Jak oblak se nalazi i u Kolubarskom okrugu (Osladić i Oglađevac), navodi Hailz Srbija.

Podsećamo, ranije danas, jako olujno nevreme pogodilo je opštinu Prijepolje, a krupan grad praćen obilnom kišom padao je duže od 20 minuta.

RHMZ je najavio da će u naredna dva sata nevreme sa pljuskovima i grmljavinom najpre na području jugozapadne i jugoistočne Srbije i mestimično na zapadu zemlje.

Naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom koje je zahvatilo zapadne i jugozapadne predele Srbije, tokom večeri premeštaće se ka Posavini, Sremu i Šumadiji, "stoji u novoj najavi na sajtu RHMZ.

Toplotni talas u Srbiji trajaće do nedelje, 18. avgusta kada stiže osveženje, koje nazivaju "Lucifer killer", ubicom ovog paklenog toplotnog talasa.