16.08.2024.

09:43

Foto: Foto: Shutterstock, Masha Bandjur

Vesti

Nevreme samo što nije stiglo u Srbiju! Najnovije upozorenje RHMZ: Ova 3 predela na udaru pljuskova s grmljavinom tokom popodneva (FOTO)

- U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, u toku popodneva pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.

Od drugog dana vikenda, kako najavljuju iz RHMZ, toplotni talas biće u slabljenju, ali uz povećanje nestabilnosti.

Informer

 

- Sutra i za vikend veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u petak (16.08.) i subotu (17.08.) od 37 do 41 °C, a u nedelјu (18.08.) od 33 do 38 °C. U većini mesta će biti pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom, koji će biti češći drugog dana vikenda.

- Od početka naredne sedmice promenlјivo i još nestabilnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu plјuskova i grmlјavina, koji će lokalno biti izraženiji (iznad 20 mm za kratko vreme) uz grad i pojačan vetar. Maksimalna temperatura u manjem padu, ali će biti sparno i dalјe toplo - kretaće se u intervalu od 29 °C u zapadnoj Srbiji do 36 °C u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlјe.

Informer

 

Takođe, RHMZ je najavio pojavu pljuskova s grmljavinom u periodu između 8.20 i 10.20 sati.

"U naredna dva sata na krajnjem jugoistoku Srbije izolovana pojava pljuskova sa grmljavinom", stoji u najavi objavljenoj u 8.20 sati.