16.08.2024.

15:12

Foto: Shutterstock

Vesti

Sve funkcioniše savršeno: Potrošnja struje veća za 30 odsto, elektrodistributivni sistem stabilan

Ona je dodala da je ipak potrošnja sada manja nego u julu ove godine, saopštila je Elektrodistribucija Srbije. Komnenić je u Kraljevu tokom obilaska radova na reviziji trafostanice 110/35/10 kV Kraljevo 2 istakla da elektroenergetski objekti dobro funkcionišu i pored toga što su prosečne temperature i za petnaestak stepeni više nego u istom periodu 2023. godine.

"Navigacija u automobilu nam je zakazala zbog velike vrućine, pa me još više raduje što naše trafostanice, u kojima ima i osetljive opreme, pokazuju pouzdanost i u ovim tropskim danima. Bez obzira na to, ekipe su spremne da reaguju ako za to bude potrebe", rekla je ona.

Navela je da su ekipe Elektrodistribucije Srbije 24 časa dežurne i mobilne, sa povećanim brojem ljudi i po potrebi veoma brzo izlaze na teren.

"Insistiramo na tome da nose svu zaštitnu opremu, od šlemova, preko rukavica i svega što je neophodno za bezbedan i zdrav rad iako su temperature visoke. Ta pravila su striktna, a sada sam se uverila da ih svi poštuju", naglasila je Komnenić.

Ona je sa obišla je radove na reviziji postrojenja u Kraljevu iz 1979. godine, čiji je cilj održavanje sigurnosti i funkcionalnosti elektroenergetskog sistema. To je jedna od važnijih trafostanica u Kraljevu, jer se sa nje napaja industrijska zona, Opšta bolnica „Studenica“ i uži centar grada. Revizijom ove stanice obezbediće se sigurnije napajanje električnom energijom svih korisnika.

Tagovi: