Autor: Informer.rs

16.08.2024.

16:12

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Vesti

RHMZ izdao hitno upozorenje: Pakleno vruće još koji sat, a onda nalet grmljavinskih nepogoda!

- U toku popodneva u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom.

Detaljna prognoza za naredna tri dana

Subota

Pretežno sunčano i veoma toplo. Uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde se očekuje i izolovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom, uglavnom u brdskoplaninskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 16 do 25 stepeni, a najviša od 37 do 41 stepeni.

Informer

 

Nedelja

Promenljivo oblačno i veoma toplo, u prvom delu dana u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima, a posle podne i uveče mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u Braničevskom okrugu povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 16 do 25 stepeni, a najviša od 33 do 38 stepeni.

Ponedeljak

Promenljivo oblačno, sparno i nestabilnije vreme sa pojavom pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji uz grad i pojačan vetar. Na istoku Srbije duži sunčani intervali uz retku pojavu padavina. Vetar slab i umeren jugoistočni, tokom dana u postepenom skretanju na zapadni i severozapadni, prvo u Vojvodini. Najniža temperatura od 16 do 24 stepena, a najviša od 30 do 36 stepeni.

Informer

 

Prognoza vremena 20. do 24. avgusta

Promenljivo oblačno i sparno, ponegde s kišom i pljuskovima s grmljavinom. U većini mesta maksimalna temperatura od 29 do 36 stepeni.