17.08.2024.

11:22

Foto: shutterstock/Informer

Vesti

Srbi su zabavni, što se ne može reći za Albance! Turčin posetio Srbiju, oduševio se, pa pecnuo naše komšije!

Jedan Turčin ponovo je potvrdio istinu o srpskom gostroprimstvu, kada je na jednoj društvenoj mreži napisao svoje iskustvo sa Srbijom.

- Ja sam Turčin sa porodičnim vezama sa Balkanom. U svakom slučaju, sve moje interakcije sa srpskim narodom bile su zabavne. Bili su vrlo gostoljubivi. Nikada nisam imao problema. Još uvek imam prijatelje posle mnogo godina. Da budem iskren, to se ne može reći za Albance. Delovali su rezervisanije. Samo sam hteo da podelim - piše u objavi ispod koje se našao niz komentara.

"Moje interakcije sa Turcima bile su iste. Automobil mi se pokvario dok sam bio na odmoru u Alanji. Svi su bili tako ljubazni i spremni da pomognu, ponudili su da pozovu nekoga, ili jednostavno da sednemo i popijemo čaj i pričamo. Sjajni ljudi, i mnogo toga imamo zajedničkog. Isto je bilo i u Istanbulu. Pozitivni ljudi, pozivali su me da sednem i pričamo o Beogradu ili bilo čemu. Stvarno sam uživao u vremenu provedenom tamo"

"Uvek kažem, kada sam u inostranstvu sa raznovrsnim ljudima i nacionalnostima, uvek se najlakše povežem sa Turcima, Špancima/Argentincima i naravno svim ljudima sa Balkana, ali nekako uvek završim sa svojim turskim bratom negde, pričajući o fudbalu, politici i pušenju. To mi se desilo više puta"

"Srbi se uvek dobro slažu sa Turcima" - glasili su neki od komentara ispod objave.