17.08.2024.

12:34

Foto: Shuterstock/Informer

Vesti

Ovome se niko nije nadao! RHMZ izdao vremensku prognozu za jesen - Šokiraće vas!

Septembar će, kako je navedeno na sajtu RHMZ, u većem delu Srbije biti topliji i prosečno vlažan, a u jugozapadnoj Srbiji topliji i suvlji. Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru biće u proseku viša za oko 1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 14.6 stepeni. Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24.3 stepena. U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom septembra zadržavaće se u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek, a u jugozapadnoj Srbiji biće za 5 mm do 10 mm niža u odnosu na višegodišnji prosek.

Informer

 

U Beogradu i široj okolini septembarska suma padavina iznosiće oko 50 mm. U većem delu Srbije očekuje se topliji i prosečno vlažan oktobar, a u Vojvodini, Mačvi, Šumadiji i Timočkoj Krajini toliji i suvlji. Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5 stepeni do 1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha oko 10 stepeni. Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 0.5 do 1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom oktobra biće oko 18.5 stepeni. U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom oktobra zadržavaće se u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek, a u Vojvodini, Mačvi, Šumadiji i Timočkoj Krajini biće za 5 mm do 15 mm niža u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini oktobarska suma padavina iznosiće oko 22 mm. Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru zadržavaće se u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5 do 1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 5.4 stepena. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće u proseku viša za oko 0.5 do 1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 12.6 stepeni. U celoj Srbiji mesečna suma padavina tokom novembra zadržavaće se u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku oko 5 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 38 mm.