17.08.2024.

13:38

Foto: Shuterstock

Vesti

Milan sa novim srcem i širokim osmehom otišao kući! Podvig na "Dedinju" posle 30 godina zahvaljujući jednom "da"

Sreću da dobije novi organ i da jedna porodica kaže "da" imao je Milan star 34 godine kojem je transplantacija bila jedini spas. Pre samo nekoliko nedelja, nije mogao da napravi nekoliko koraka, ostajao je bez daha, ali danas je novi čovek kojem je život spašen u poslednji čas. 

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar u razgovoru za Informer poručio je da ova priča treba da bude primer svima koliko je davanje organa human gest!

- U poslednje vreme imali smo dijagnostikovane 22 moždane smrti, od toga je 18 porodica reklo ne. I neko nije dobio šansu za novi život. A, na nju čeka oko 2.000 ljudi koji neće preživeti ako ne dobiju novi organ. Među njima imamo i decu, mlade ljude... Milan je bi među njima i zahvaljujući jednom "da" on je danas drugi čovek - ističe ministar Lončar i napominje:

- Ovo danas je veliki uspeh i zato sam i došao da podržim svoje kolege na "Dedinju" gde je urađena transplantacija posle 30 godina! Ovo vraća veru u ljude, da budemo bolji, da razumemo druge, da im pomognemo.... Uradili su intervenciju kao da nisu pravili pauzu ni jedan dan u poslu!

Šta je još ministar rekao za Informer televiziju poslušajte u videu ispod: